Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Rigó forrás



GePaRdLaCeE: rigoforras

GPS koordináták:
Szélesség : 47° 38' 25.73"
Hosszúság : 16° 33' 2.53"
Magasság : 0.4390

A Magas-hídtól északkeletre, a Szarvas-hegy oldalában található.
Megközelíthető az egykori műszaki zár nyomvonalától jelöletlen erdei utakon (javasolt GPS készülék használata).
Egykor két kifolyócsővel rendelkezett, melyekből különböző hőmérsékletű víz folyt. Mára egy kő támfal, és csak egy nagyon apró kifolyócső látható, valamint hogy a támfal alatt a talaj rozsdabarna, a fém kifolyócsőtől. Jelentős szivárgás van a kiépített forrás felett pár méterrel, a talaj itt nagyon süppedős, mocsaras. A forrásfoglalást 1992-ben újították fel utoljára.

GePaRdLaCeE: Rigó forrás

GePaRdLaCeE: Rigó forrás GePaRdLaCeE: Rigó forrás GePaRdLaCeE: Rigó forrás GePaRdLaCeE: Rigó forrás GePaRdLaCeE: Rigó forrás GePaRdLaCeE: Rigó forrás GePaRdLaCeE: Rigó forrás