Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Bögre forrás



GePaRdLaCeE: bogreforras

GPS koodináták:
Szélesség : 47° 38' 58.67"
Hosszúság : 16° 34' 10.96"
Magasság : 0.2880

A Kecske patak völgyének alsó szakaszán, a Harkai lőtér közelében található, több turistaút csomópontjában.
Megközelíthető a Lővér kempingtől a MTB majd a kék vonal jelzésű turistaúton, az Iker-árok felől szintén a kék vonal jelzésű turistaúton, a lőtér felől jelöletlen földúton, az egykori műszaki zártól jelöletlen turistaúton, valamint a Lővér Szállótól a kék kereszt jelzésű turistaúton.
Először Bummer Antal készített ideiglenes forrásfoglalást, 1955-ben. Az elmúlt években vízhozama csekély volt, de most újból bővízű. Konkrét forrásfoglalása nincs. A környezetében pihenőhelyet alakítottak ki, a forrást pedig a jellegzetes, fára festett bögréről lehet könnyen megtalálni.

GePaRdLaCeE: Bögre forrás

GePaRdLaCeE: Bögre forrás GePaRdLaCeE: Bögre forrás GePaRdLaCeE: Bögre forrás GePaRdLaCeE: Bögre forrás GePaRdLaCeE: Bögre forrás GePaRdLaCeE: Bögre forrás GePaRdLaCeE: Bögre forrás