Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Rámel forrás



GePaRdLaCeE: ramelforras

A Rámel-árokban található, Brennbergbánya alsó végén, közvetlenül a Soproni utca mellett.
Megközelíthető a Brennbergbánya-alsó buszmegálló közvetlen közelében induló kis ösvényen, pár méterre a főúttól.
A Rámel-árok nyugati oldalából ered, a forrásfoglalást betongyűrűk és egy fa felépítmény képezi. Pár méterrel lejjebb fém kifolyócső van, ami valószínűleg eltömődhetett, mert gyakorlatilag mindenhol folyik a víz, csak itt nem. A kút, és az egész környék kommunális hulladékkal szennyezett, csúnya látványt nyújt, ráadásul a fa felépítmény is düledezik, ráférne már egy csere. A kiépített forrás környékén több helyen is folyik a víz, a talaj igen süppedős.

GPS koordináták:
Szélesség : 47° 39' 36.00"
Hosszúság : 16° 29' 22.40"
Magasság : 0.4300


GePaRdLaCeE: Rámel forrás

GePaRdLaCeE: Rámel forrás GePaRdLaCeE: Rámel forrás GePaRdLaCeE: Rámel forrás GePaRdLaCeE: Rámel forrás GePaRdLaCeE: Rámel forrás GePaRdLaCeE: Rámel forrás GePaRdLaCeE: Rámel forrás