Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Textiles forrás



GePaRdLaCeE: textilesforras

GPS koordináták:
Szélesség : 47° 39' 44.93"
Hosszúság : 16° 32' 52.69"
Magasság : 0.4130

A forrás a Tacsi-árok mellékágának felső részén található. Megközelíthető Hosszúbánfalváról a Várhely utcán (sárga pötty jelzésű turistaút), a Hétbükkfától szintén a sárga pötty jelzésű turistaúton.
A tábla felirata:

TEXTILES
FORRÁS

1969 - 1970

A cső évek óta száraz, már a talaj szintje alá is került, legutóbbi ottjártamkor azonban szivárgóvíz volt tapasztalható. A környéken esőbeálló ház, pihenőpadok is voltak, ám ezek az évek során tönkre mentek, tönkre tették őket, valamint a közelmúlt fakitermelése sem tett jót nekik.


GePaRdLaCeE: Textiles forrás

GePaRdLaCeE: Textiles forrás GePaRdLaCeE: Textiles forrás GePaRdLaCeE: Textiles forrás GePaRdLaCeE: Textiles forrás GePaRdLaCeE: Textiles forrás GePaRdLaCeE: Textiles forrás GePaRdLaCeE: Textiles forrás