Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Béla forrás



GePaRdLaCeE: belaforras

GPS koordináták:
Szélesség : 47° 40' 30.30"
Hosszúság : 16° 31' 21.91"
Magasság : 0.4240

A Tolvajárok alján, a Tolvajároki pihenőház közvetlen közelében található.
Megközelíthető a Várhely felől a zöld háromszög jelzésű turistaúton - a Táncsics ösvényről, az egykoron piros kereszttel jelzett, ma jelöletlen turistaúton, valamint az Ifjúsági táborral szemben induló földúton (szintén zöld háromszög jelzéssel)
A tábla felirata:

BÉLA FORRÁS

SCARBANTIA SE. TAEG RT.
1992 2003

1992-ben készítették az első forrásfoglalást, 2003-ban ezt felújították. Elnevezését a Természetjáró Egyesület egyik tagjáról, Szeverényi Béláról kapta.


GePaRdLaCeE: Béla forrás

GePaRdLaCeE: Béla forrás GePaRdLaCeE: Béla forrás GePaRdLaCeE: Béla forrás GePaRdLaCeE: Béla forrás GePaRdLaCeE: Béla forrás