Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Ólomároki forrás



GePaRdLaCeE: olomforras

GPS koordináták:
szélesség: 47° 39' 21.45"
hosszúság: 16° 33' 37.47"
magasság: 0.4020

Az Ólom árok közepén található.
Megközelíthető a Bögre forrástól és a Pedagógus forrástól egyaránt a zöld vonal jelzésű turistaútról letérve, illetve a zöld kereszt jelzésű turistaútról letérve a zöld pötty irányában,. Egykor kiépített volt, fém kifolyócsővel rendelkezett, most már csak a víz előretörését lehet megfigyelni. Már csak egy pad emlékeztet arra, hogy itt valaha kiépített forrásfoglalás létezett. Korábbi leírás szerint pihenőhely, esőbeálló és jelzőtábla is volt itt.


GePaRdLaCeE: Ólomároki forrás

GePaRdLaCeE: Ólomároki forrás GePaRdLaCeE: Ólomároki forrás GePaRdLaCeE: Ólomároki forrás GePaRdLaCeE: Ólomároki forrás GePaRdLaCeE: Ólomároki forrás GePaRdLaCeE: P7260165 GePaRdLaCeE: Ólomároki forrás